Myslete při přípravě jídla na své zdraví a používejte olivové oleje

Ke zdravé stravě neodmyslitelně patří příprava potravy na olivovém oleji. Olivovému oleji se často přezdívá tekutý zázrak.

Proč používat při přípravě potravin olivový olej?

Olivový olej je považován za nejlepší stolní tuk. Získává se prostým lisováním oliv bez použití chemických nebo jiných přísad. Olivový olej má blahodárný účinek na lidský organismus. Chrání před onemocněním srdce a krevního oběhu. Používá se také jako prevence proti zvýšené hladině cholesterolu, vzniku cukrovky, zácpy a dokonce i rakoviny tlustého střeva. Olivový olej obsahuje vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu E. Olivové oleje jsou tedy právem považovány za vhodný doplněk stravy při redukční dietě. Důvodů, proč využívat právě olivový olej v kuchyni, jsou tedy více než žádoucí. V internetové prodejně společnosti BMC Brno katalog.bmcbrno.cz/olivove-oleje/ můžete za skvělou cenu koupit olivové oleje pocházející ze Španělska.

Zůstaňte fit díky pravidelné konzumaci oliv

V portfoliu společnosti BMC Brno najdete také chuťově lahodné olivy španělské značky Bassta. Milovníci této potraviny by si určitě neměli nechat ujít příležitost pochutnat si na zelených olivách plněných paprikou. Za delikatesu jsou považovány také zelené olivy plněné ančovičkovou pastou. Stejně jako olivové oleje tak také samotné olivy jsou velmi prospěšné lidskému tělu. Jsou vhodné také pro ty, kteří dbají na svou štíhlou linii. Černé i zelené olivy jsou bohatým zdrojem vlákniny, sodíku, draslíku, železa i jódu. Při konzumaci oliv získáte vitamíny E, A, K a D. Jsou také zdrojem antioxidantů a minerálů. Chybí Vám vápník či Vám lékař doporučil více hořčíku? Pak jezte olivy, právě ony totiž obsahují tyto nezbytné látky pro zdravé fungování organismu.

O angelo

Shlédněte také

Dopřejte si kvalitní slivovici

Obsah Vitamin S neboli slivovice je pálenkou oblíbenou nejen na Moravě. Její milovníci ji užívají …