Laserové řezání může zefektivnit i vaši výrobu

Moderní technologie umožňují efektivní zpracování materiálů. K široce využívaným metodám patří laserové řezání kovů, které nachází uplatnění v oblasti 2D i 3D zpracování plechů a konstrukční oceli. Dosah praktického využití laseru je však mnohem větší – je vynikajícím nástrojem pro opracování problematických kovů a jejich slitin. Modernizací výroby pořízením automatizovaných laserových systémů může vaše firma jedině získat. Stačí se obrátit na špičkového dodavatele Bystronic Czech Republic s.r.o. a využít komplexní servis od A do Z.

Na jakém principu probíhá řezání laserem?

Řezání laserem je jedním ze způsobů tepelného dělení plechů. Laserový zdroj (rezonátor) vytváří paprsek, který se prostřednictvím zrcadel nebo transportního vlákna dostane do hlavy stroje. Tam se paprsek zaostří do velmi malého průměru s vysokým výkonem. Díky tomu dochází při jeho dopadu na plech k tavení. Společnost Bystronic využívá dva typy zdrojů – vláknový a CO2 laser. Výhodou vláknového laseru je vyšší výkon, který technologii předurčuje k řezání středně silných a tenkých plechů. Na zpracování hliníku a oceli se obvykle používá méně výkonný CO2 laser.

Laserem lze obrábět rovné materiály, ale také profily a trubky z hliníku, oceli a ušlechtilé oceli, a to v rozmezí tlouštěk od 0,8 mm do 30 mm.

K ohýbání plechu slouží ohraňovací lisy

Řezání plechu laserem je obvykle první krok, po kterém následuje ohýbání. Mezi nejefektivnější nástroje patří ohraňovací lisy, které umí plech ohnout přesně do požadovaného úhlu. Sofistikovaný software se po celou dobu procesu stará o kompenzaci nedokonalostí.

Chcete se o řezání laserem dozvědět podrobnější informace? Odborníci z Bystronic Czech Republic vám rádi poskytnou detaily. Zároveň vám objasní, kdy je vhodnější řezání vodním paprskem – i tato technologie je nedílnou součástí moderního portfolia.

O angelo

Shlédněte také

Autoklávy pro pasterizaci a sterilizaci potravin

Autoklávy jsou klíčovým prvkem v potravinářském průmyslu, zajišťujícím bezpečnost a trvanlivost potravin prostřednictvím procesů pasterizace …