- Pokus se nechcete otrávit, nikdy nezmrazujte to co už jednou zmražené bylo.
- V žádném případě se nepokoušejte dávat do mrazáku teplá jídla. Sražená pára mrazničku zaleduje.
- Pokud chcete zmrazit maso nakrájené na plátky dejte mezi ně mikrotenovou fólii. Maso se pak neslepí.
- Drůbež rozmrazujte v chladničce, pomalu. Maso bude chutnější, čím déle bude rozmrzat.
- Mrazit lze i například rýži. Uvařenou a vychladlou ji vložte do sáčku a zmrazte. Vydrží až 8 měsíců. Rozmrazujte ji asi 10 minut položenou na síto nad hrncem horké vody.
- Jelikož se tekutiny mrazem roztahují, nikdy nedávejte do mrazničky nádoby naplněné tekutinou až po okraj.
Shlédněte také
Dopřejte si kvalitní slivovici
Obsah Vitamin S neboli slivovice je pálenkou oblíbenou nejen na Moravě. Její milovníci ji užívají …