Zmrazování potravin

Zmrazování potravin

  • Pokus se nechcete otrávit, nikdy nezmrazujte to co už jednou zmražené bylo.
  • V žádném případě se nepokoušejte dávat do mrazáku teplá jídla. Sražená pára mrazničku zaleduje.
  • Pokud chcete zmrazit maso nakrájené na plátky dejte mezi ně mikrotenovou fólii. Maso se pak neslepí.
  • Drůbež rozmrazujte v chladničce, pomalu. Maso bude chutnější, čím déle bude rozmrzat.
  • Mrazit lze i například rýži. Uvařenou a vychladlou  ji vložte do sáčku a zmrazte. Vydrží až 8 měsíců. Rozmrazujte ji asi 10 minut položenou na síto nad hrncem horké vody.
  • Jelikož se tekutiny mrazem roztahují, nikdy nedávejte do mrazničky nádoby naplněné tekutinou až po okraj.

O

Shlédněte také

Dopřejte si kvalitní slivovici

Obsah Vitamin S neboli slivovice je pálenkou oblíbenou nejen na Moravě. Její milovníci ji užívají …

Napsat komentář