Montované haly jako zastřešení podnikatelských aktivit

Téměř každý podnikatel, který potřebuje zastřešení nebo prostory pro provozování svých aktivit, se snaží ušetřit. Stavba nové budovy je příliš finančně náročná, pronájem starých prostor často z nějakého důvodu nevyhovuje. Jak z toho ven? Řešením jsou montované haly.

Montované haly nabízí unikátní způsob, jak získat střechu nad hlavou rychle, levně a bez zbytečného papírování. Výstavba probíhá během několika týdnů, ceny jsou značně nižší než u zděných staveb, stavební povolení do 1000 m2zastavěné plochy a výšky 15 metrů není potřeba. Hledáte, kde se skrývá ten háček? Nikde žádný není. Montované haly jsou naprosto plnohodnotným zastřešením.

Vydrží sníh, vítr i mechanické prodření

Před započetím stavby je nejdříve osloven nezávislý statik, který vypočítá, v jakém provedení musí být hala do dané lokality. Omezení žádná nejsou, montovaná hala se dá postavit i v 8. sněhové oblasti (vydrží sněhové zatížení více než 4 kPa) nebo v místech se silnými poryvy větru. Například Armáda ČR používá v Afghánistánu svou halu jako hangár pro opravy vrtulníků a ta odolává větru v nárazech až 190 km/h.

Dají se libovolně rozšiřovat

Konstrukce haly je tvořená ocelovými rámy, které jsou pospojované podélnými ztužidly. Spoje lze přitom kdykoliv demontovat, takže není nejmenší problém halu za pár let, až se podnikání trochu rozvine, rozšířit. Díky tomu, že není upevněná pomocí základů, ale jen železných trnů (což nemá vliv na stabilitu), je dokonce možné ji zcela přemístit jinam.

Výše jmenovaných a dalších výhod kromě Armády ČR využívají například firmy Geosan Ostrava, Integry Automotive v Lozornu na Slovensku, Vlamax Bystřice nebo Thimm Service v Chotětově. Textilní haly lze využít jako sklady, hangáry, stáje, sportovní a zemědělské budovy, jízdárny apod. Zajímavostí je, že mohou dělat i reklamu – opláštění se dá potisknout logem firmy.

O angelo

Shlédněte také

Autoklávy pro pasterizaci a sterilizaci potravin

Autoklávy jsou klíčovým prvkem v potravinářském průmyslu, zajišťujícím bezpečnost a trvanlivost potravin prostřednictvím procesů pasterizace …