Czkutil.cz – rady, návody, tipy

Trend dřevostaveb zaplavil Českou republiku

Trend dřevostaveb zaplavil Českou republiku

Obsah

Dřevostavby se staly definitivně jedním z nejpopulárnějších způsobů pro moderní bydlení. Zatímco dříve byly v našich poměrech spíše raritou, v současné době je preferuje stále více a více lidí. Hlavním lákadlem je nízká cena a vysoká úspora za energie. Nejedná se však o jediné atributy, které z nich dělají fenomén v bydlení.

Nahradí dřevostavby zděné domy?

Zděné domy u nás mají velmi dlouhou tradici, je tedy nepravděpodobné, že by je dřevostavby zcela nahradily, ale i tak se pyšní vlastnostmi, které je dobré nepřehlížet. Základem dřevostavby není kostra z tvárnic, ale pevná konstrukce z dřevěných KVH hranolů. Konstrukce je doplněna o desky FERMACELL, izolaci ISOVER a mnoho dalších prvků. Při stavbě dřevostavby neprobíhají mokré procesy vyžadující vysychání. Suchá výstavba umožnila zkrátit dobu realizace na pouhé 3 měsíce a to i v případě velkých domů.

Lepší vlastnosti

Dřevostavby jsou známé tím, že mají velmi dlouhou životnost. Mnoho lidí si myslí, že vydrží méně, než klasické zděné domy, mají ovšem vysokou statickou pevnost a také jsou velmi odolné. Nemusíte se zde obávat požárů, dřevostavby jsou nehořlavé. Velmi velkým plusem jsou štíhlé obvodové stěny, které zde dopřejí mnohem více prostoru, jde až o 10-15m2. U dřevostaveb nejste nijak ochuzeni o vzhled, jsou totiž od klasických zděných domů k nerozeznání. Skvěle izolují teplo a nemusíte si lámat hlavu s výdaji na vytápění.

Specializovaná společnost

Pokud si chcete také nechat postavit dřevostavbu, obraťte se na společnost Dřevostavby-FlexiDomy s.r.o., která se na ně zaměřuje. Zajistí vám široký výběr dřevostaveb na klíč, vždy jen krásné a moderní domy. Pokud máte problémy s financemi, nabízí se vám možnost výhodného financování, se kterým jsou dřevostavby snadno dostupné i mladým rodinám. Pokud zvažujete rodinný dům, dřevostavby vás nikdy nezklamou.

Exit mobile version