Stínící technika do oken

Přirozený stín se nejlépe hledá v přírodě. Pokud vám ale přímo před oknem nestojí vysoký strom s mnoha větvemi, musíte hledat jiné řešení. V případě orientace oken na jih se totiž váš byt, či dům promění na vyhřáté peklo během chvilky. V dnešní době už naštěstí není problém vytvořit stín různými druhy stínící techniky. Na trhu je dnes mnoho způsobů, jak ochránit dům z venku i zevnitř. Zakoupit můžete vše od předokenních rolet a pergol až po vnitřní horizontální, nebo vertikální žaluzie.

Rolety, žaluzie, pergoly

Kromě světelné regulace umožňuje nejnovější stínící technika i tepelnou regulaci a izolaci hluku, což se hodí především v případě, že bydlíte na nějakém rušném místě, nebo pracujete ve vícesměnném zaměstnání. Zatímco žaluzie jsou již mnohaletou klasikou, v současné době se opět vracejí rolety do oken. Ty jsou vhodné jak pro zastínění menších, tak hlavně velkých prosklených ploch. Navíc si můžete vybrat z velkého množství materiálů či barev. Na trhu jsou například látkové rolety, u kterých můžete zvolit libovolnou barvu, a v pokoji tak vytvoříte příjemnou atmosféru. Zajímavě působí také například bambusové rolety, které dodají interiéru exotický vzhled.

Jak vybrat tu správnou

Zastínění oken se v zásadě dělí na vnější a vnitřní. Do vnějšího zastínění řadíme především tři druhy stínící techniky, a to předokenní rolety, pergoly a markýzy. Rolety i markýzy se dají nastavit podle aktuální potřeby a manipulace s nimi bývá na jednoduché ovládání. Většina zákazníků u vnějšího zastínění dnes již upřednostňuje dálkové ovládání. Interiérovými stínícími prvky jsou žaluzie a vnitřní rolety. Nejznámější jsou horizontální žaluzie, které mají velkou variabilitu stínění. Novějším a stále více oblíbeným typem jsou pak vertikální žaluzie, které se více hodí na velká okna. Svým vzhledem i ovládáním jsou také velmi podobné japonským posuvným stěnám.

O angelo

Shlédněte také

Autoklávy pro pasterizaci a sterilizaci potravin

Autoklávy jsou klíčovým prvkem v potravinářském průmyslu, zajišťujícím bezpečnost a trvanlivost potravin prostřednictvím procesů pasterizace …