Domů / Vaření-jídlo / Domácí Pizza jako od Itala

Domácí Pizza jako od Itala

Včera jsem vařil domácí Pizzu a musím se s Vámi podělit o recept protože je to opravdu mňamka. Při focení už nebylo denní světlo tak snad bude na fotkách něco vidět.

Suroviny: 400 g hladké mouky, 40 g droždí, 1 masox, 1/4 litru vlažné vody, sůl, 3 lžíce oleje.
Náplň: Velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg rajských jablek, 2 dcl kečeupu, 2 lžíce oregána, 2 lžičky bazalky sušené (nebo 10 lístků čerstvé), 500 g gothaje v celku, 300 g tvrdého sýra vcelku, 1 pytlík oliv, 12 žampionů, chilli papričky nebo feferonky pro odvážnější.

Do mísy dáme 400 g mouky, v hrnečku do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme olej , sůl a cukr, důkladně zamícháme a přidáme k mouce. Vše pořádně měchačkou promísíme. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou hodinu kynout.

Zatím co nám kyne těsto si na tuku osmažíme cibulku ke konci přidáme sekaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata, masox, bazalku a opepříme.

20140801_183714

Směs vaříme asi 20 – 30 minut dokavaď není pořádně hustá aby šla natírat na těsto.

Těsto si rozdělíme na 2 půlky a vyválíme z každé půlky placku kterou dánme na pečící papír a potřeme vychladlou směsí z rajčat.

20140801_211937

Nahoru přidávámě již připravené a nakrájené suroviny.

20140801_193141

Napřed salám, žampiony, olivy, a nahoru sýr. Nakonec posypeme sušeným oregánem.

20140801_213214

Takto 2 připravené Pizzy pečeme v předehřáté troubě na střední výkon asi 20 minut. Je zapotřebí aby nebyla trouba puštěná na moc. Po nadzvednutí Pizzy uvidíte že je těsto hotové a můžete vyndavat.

20140801_222105

20140801_222114

DOBROU CHUŤ !!!

O

Shlédněte také

Grilování je hitem léta

Léto je v plném proudu a v posledních letech si ho čím dál častěji neumíme …